Pokud si o mě myslíte, že jsem blázen, ani mi to nemusíte říkat. Já si to totiž myslím taky :)

Kterak Poutníci putovali a (snad) budou putovat dál

Já jsem vyrůstala v rodině, kde jsme pravidelně chodili na mši a doma jsme se občas modlili. Když jsem pak nastoupila do primy u nás na gymplu, tahaly mě děcka z kostela a spolužáci v jedněch osobách, ať se přidám, že je u nás ve farnosti nový kněz, a že mají super spolčo. Mě se nechtělo ale nakonec mě přesvědčili. ten nový kněz měl ohromný dar pro práci s mládeží. Ze začátku to bylo trošku rozpačité, ale pak nás otec Šebestián vzal na první víkendovku, kterou pro nás připravil spolu se středoškoláky, kteří měli taky svoje spolčo. Byla to pětidenní zážitkovka a čím déle jsme na té staré faře v nedaleké vesnici byly, tím lépe nám spolu bylo. Najednou jsme se chtěli společně modlit a večer si každý sám rád zašel do kaple, takže jsme se tam po večerce stejně všichni načerno scházeli . každý si řekl že si zajde sám za Pánem trošklu si popovídat a pak jsem tam tak byli všici :) Najednou mi přišlo že jsem objevila krásu víry...
celých pět let naše spolčo fungovalo, bylo pro nás kojící matkou a oázou klidu, scházeli jsme se v místním františkánském klášteře v kapli a povídali jsme a modlili se. Loni jsme všichni nastoupili na střední školy, někteří i do jiných měst a spolčo trochu schudlo, ale pořád v naší farnosti bylo všude vidět mladé, jak něco chystají podnikají...
na příští seslání Ducha svatého budeme my, spolčo, které si říkalo Poutníci a začínalo s dvanáctiletými dětmi společně biřmovaní. A to je myslím pěkný závěr působnosti Poutníků, jejichž tradici teď předáváme dál Gospíkům (podle slova Gospa jako označení pro Pannu Marii v Medžugorji). Co nám zůstalo je způsob loučení, ktrý se mezi námi tak spontáně rozvinul - loučíme se křížkem na čelo :)
S děckama jsem zažila akce plné Ducha svatého, přátelství a pohody. Chodili jsme spolu na puťáky pod širák, byli jsme splu v Alpách a v Medžugorji a teď spolu přijmeme Ducha svatého a já nepřestává děkovat, protože mi spolčo pomohlo najít si cestu k Pánu, potom jsem se pro něj dokázala rozhodovat .
Zobrazeno 715×

Komentáře

Míša93

Eliško je to všechno pravda, už se těším jak naše farnost a mládež po biřmování rozkvete.K tvěmu prvnímu a druhému odstavci dodávám(,,no jo ten ,,náš" Šeba ")-Díky Bohu za něj.
P.S. + Míša

HonzaPilař

To je hrozne pekny, chtel bych aby neco aspon trochu podobnyho fungovalo u nas nebo v Jevicku, doufam, ze kurz Animator bude inspiraci a ze se to povede!

cvrki

Jen upravuji jednu malou nesrovnalost, je tam napsáno, že spolčo fungovalo pět let, ale myslela jsem tím školní roky, občas si to neuvědomuju, tak promiňte. Pokud by ten údaj nebyl přesný, tak se taky omlouvám, nejsem si jistá, v kterém roce jsme začínali :)

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková