Pokud si o mě myslíte, že jsem blázen, ani mi to nemusíte říkat. Já si to totiž myslím taky :)

Zase něco pro holky

16. 8. 2008 15:12
Rubrika: Přemýšlení

Během posledních několika dnů jsem četla na Signálech dva hodně dobré články. Jeden z nich napsal mě úplně neznámý kluk a druhý napsal můj kamarád z tábora. Oba články mě oslovily a pomohly mi zkonkretizovat myšlenku, která mi už delší dobu hlodala v hlavě. Jeden článek pro holky tady už mám, ale pro holky se toho dá napsat spousta.

Takže jeden z těch článků byl o oblékání, k tomu v podstatě není co dodat, každá holka by si měla uvědomit, co říká svým oblečením. Myslím si ale, že to vypovídá i o jejím vztahu k sobě samotné.  Možná si o sobě myslí, že je uvnitř tak nezajímavá, že musí upoutávat zájem okolí výstředním oblečením. Podle mě to souvisí s nízkým míněním os obě samé. Taky jsem si tím prošla, ale pohoršující modely jsem si na sebe nebrala, protože jsem byla přesvědčená, že na to nemám postavu. J Holky jsou zvláštní živočišný druh (upozornění pro případné mužské čtenáře).

Spousta holek si neuvědomuje, jaké výsady se jí dostalo tím, že je křesťankou, dcerou církve. Plyne z toho pro ní, že je nevěsta Krále králů. Její ženich za ní položil život. On věřil tomu, že ona si to zaslouží. I když my jsme takoví hříšníci, že si nezasloužíme nic, Pán nám přesto dal svoji lásku. Chce, abychom ho milovali takoví, jací jsme – slabí a hříšní. Naše slabost dává vyniknout jeho božské velikosti, tak si s tím nelámejme hlavu. 

Holky žijí s představou, že musí být nějak výjimečné, aby upoutaly pozornost opačného pohlaví. Ale podle toho, co říkají moji kamarádi – kluci, tak na vzhledu zas až tak nezáleží (to je strašně omílaná fráze, ale pravdivá). Jistě, rádi se otočí za pěkným zadečkem v minisukni, ale pro život prý dají přednost holce, která si váží určitých hodnot, má svoje zásady a váží si sama sebe. Když si holka neváží sama sebe, projevuje se to tím, že má potřebu stále něco na sobě „vylepšovat“, je se sebou nespokojená a má spoustu mindráků.

 Každý člověk je originální Boží dílo a kdo se odvažuje tvrdit, že Boží dílo není dokonalé???

Jistě lidé ve své podstatě nejsou dokonalí, ale to už je téma na folosofickou diskuzi a ne pokus o článek šestnáctileté slečny :)

Zobrazeno 849×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková